Shiatsu

Shiatsu therapie is een Japanse drukpuntmassage. Bij een Shiatsu behandeling oefen je druk uit op punten (tsubo’s) op meridianen (energiebanen) die over het lichaam lopen. Deze punten staan in verbinding met organen en hebben een sterke invloed op alle lichaamsfuncties.

Shiatsu therapie is een holistische (kijkt naar alle aspecten van de mens en zijn omgeving) therapie en is niet alleen gefocust op bestrijden van ziekte of symptomen, zoals in de westerse wereld vaak het geval is, maar zoekt naar de oorzaken van een probleem. De voor Shiatsu zo kenmerkende technieken hebben een sterke harmoniserende werking op het autonome zenuwstelsel en het hormonale systeem.

Voor een Shiatsu behandeling hoef je niet per definitie een klacht te hebben, het werkt ook heel ontspannend en preventief. De werking van Shiatsu heeft altijd twee effecten. Ten eerste zorgt Shiatsu voor lokale pijnbestrijding en spierontspanning. Het tweede effect van Shiatsu therapie is dat het autonome zenuwstelsel in balans wordt gebracht.

De therapie kan worden gebruikt bij onder andere de volgende aandoeningen om de klachten te verhelpen of te stabiliseren:


Copyright © 2009-2019 Reset4U Home | Contact