Medical Taping (bekend als kinesiotape) is een uit Japan afkomstige en ontwikkelde techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal ontwikkelde tape (Cure Tape of vergelijkbaar). De basis voor deze therapie / methode werd in de jaren 70 gelegd in Japan en Korea. In de jaren 90 werd deze behandelmethode geïntroduceerd in Europa waar het met name in Nederland, België en Duitsland snel is opgepikt door artsen, fysiotherapeuten, oedeemtherapeuten en sportmasseurs.

De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaams-temperatuur.
Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.
Het Medical Taping Concept is daarmee een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken.

Hoe werkt het?

De elastische tape zorgt ervoor dat de opperhuid wordt opgetild, waardoor het volume van de tweede huidlaag met daarin de haarvaatjes, groter wordt.
Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd.
Bovendien wordt door de liftende werking de druk op de zenuwen minder waardoor de pijn vermindert cq. verdwijnt.

Door het continu stimuleren van het natuurlijk genezings-proces van het lichaam zelf, in combinatie met het meerdere dagen kunnen dragen van de tape, zorgt de tape voor een unieke “24-uurs per dag” behandeling. Met de tape kan ook worden gedouched.

Gevolg

Een afname van de pijn en een sneller herstel.

 

 

Te gebruiken bij o.a.:

 

  • Pijndemping
  • Spierfunctie verbeteren door tonusregulatie
  • Ondersteunen gewrichtsfunctie
  • Belemmeringen in bloedcirculatie
  • Lymfe afvoer opheffen

 

Afspraak maken

Contact opnemen

Alle behandelingen worden op afspraak gegeven!
Wanneer u een afspraak niet na kunt komen, dient u dit 24 uur van te voren door te geven. Mocht u dit vergeten, kan dit in rekening gebracht worden!

Vergoeding behandeling
De meeste verzekeraars vergoeden de behandeling geheel of gedeeltelijk. Informeer voor vergoedingen altijd uw zorgverzekeraar of raadpleeg uw polis.

Betaling
Betaling per pin na de behandeling te voldoen.

Cadeaubonnen
Ook cadeaubonnen verkrijgbaar. Leuk om te geven en om kennis te maken met een massage. Informeer naar de mogelijkheden!