Manuele lymfe drainage

Lymfe is een haast kleurloze, heldere vloeistof. Deze lymfevloeistof bestaat uit water, afvalstoffen, resten van cellen, eiwitten, lange keten vetten (>12 C), enzymen, hormonen, antistoffen en witte bloedlichaampjes.

Het lymfvatenstelsel is een zeer uitgebreid vertakt. Het lymfvatenstelsel begint blind in de weefsels en neemt daar een deel van het weefselvocht op. dit vocht wordt door het lymfvatenstelsel vervoert en teruggebracht naar het bloedvatenstelsel.

Van oorsprong is de techniek ontwikkeld voor behandeling van lymfestuwingen en lymfoedemen. In de loop der jaren zijn er steeds meer toepassingen bijgekomen en is nog steeds groeiende. Het lymfesysteem heeft namelijk naast een lichamelijke werking ook een energetische werking. Beide aspecten spelen een rol bij het opruimen, bij de reiniging.

Manuele lymfedrainage heeft een positief effect op de algemene weerstand. Het lichaam wordt gestimuleerd tot het aanmaken van antistoffen en is meer alert bij aanvallen van buitenaf. Kortom: Je immuunsysteem gaat beter werken.

Hieronder staat een verkorte overzicht van de toepassingen

Toepasbaar bij:


Copyright © 2009-2019 Reset4U Home | Contact