Segmentale massagetherapie

Ons lichaam is opgebouwd uit segmenten: ruggenmerg, ruggenmergzenuwen, spieren, botten, organen en de huid. Alle onderdelen in een segment staan met elkaar in verbinding en kunnen elkaar onderling beïnvloeden.
Het zenuwstelsel werkt als een eenheid. Dus als ergens in het lichaam een storing optreedt, kan elders in het lichaam een afwijking ontstaan.
De segmentale massagetherapie, een meer therapeutische massage, richt zich op herstel in het segment waar de klachten zich voordoen. Verstoringen van inwendige organen en haar functies kunnen worden opgemerkt doordat er een overgevoeligheid in de bijbehorende huidzone is ontstaan, zoals een (spier en bindweefsel) verkleving of een intrekking van de huid. In een spier of spiergroep kan een storing zich uiten door een contractie zoals een Triggerpoint of een “spierknoop”.
Dit hoeft echter niet altijd te wijzen op een orgaanprobleem. Het zenuwstelsel en het endocriene systeem werken nauw samen, dus wanneer er door een verhoogde werkdruk of andere spanning (stress) een verhoogde vraag ontstaat (overbelasting) kan het functioneren van een spier of orgaan worden verstoord. Bij de Segmentale massagetherapie wordt er geprobeerd om in het aangedane segment de balans te herstellen door massage van de aangedane huidzones.


Copyright © 2009-2019 Reset4U Home | Contact